Přejít na obsah
redakce

Bouilon II

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 3/4 l - 1 litr vody - lžíce zelené petrželky - lžíce oleje nebo přeškvařeného másla - 2 stroužky česneku - trochu soli a 2 slabé krajíčky chleba.

Příprava:

Do vařící vody dáme drobně usekanou petrželku, máslo nebo olej 5 minut vařit. Před odstavením s ohně přidáme do polévky se špetkou soli rozetřený česnek, necháme přejít var a vlijeme ji na talíř na kostky nakrájeného chleba, který jsme nechali na trošce másla dříve osmahnout. Je-li podáván bouilon rekonvalescentům nebo požíván po postu, musí se jíst jen tekutá část. Místo chleba můžeme použíti některého polévkového svítku.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...