Přejít na obsah
redakce

Bramborová s rýží

Recommended Posts

Přísady:

...

Příprava:

Všechnu tvrdou zeleninu rozkrájíme a na másle na kuthánku osmažíme do zlatova. Brambory vaříme v hrnku, přidáme k nim osmaženou zeleninu, připojíme 2 hrstky vysypané rýže a zapražíme polévku máslovou jíškou. Necháme ji hodně povařit - čím více se jíška zavaří, tím jest polévka chutnější - a před podáním zalejeme ji mlékem s rozkloktaným žloutkem. (psáno 1909)

Autor:

Ludmila Barthová v r. 1909

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...