Přejít na obsah
redakce

Celerová I

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 2 deka másla - 1 menší celer - sůl - 2 brambory - 4 deka másla - 5 deka mouky - 3 zrnka pepře - zelená petrželka - 2 deka cibule - šestina litru mléka - 1 žloutek.

Příprava:

Očištěný celer opereme, nakrájíme na kostečky a chvíli na másle dusíme. Přidáme rozkrájený oloupaný brambor a 1 l horké vody. Měkký celer i brambory prolisujeme a grolisované i s vodou, ve které se celer vařil, zahustíme světlou jíškou, přidáme na másle zrůžovělou cibulku, pepř a rozsekanou zelenou petrželku a polévku dobře povařírae. Do polévky s plotny odstavené dáme v mléce rozmíchaný žloutek a podáváme ji s petrželkovým svítkem.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...