Přejít na obsah
redakce

Fazolová I

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 10 deka fazolí - 10 deka zeleniny - 2 deka cibule - 4 deka másla - 3 deka mouky - stroužek česneku sůl - majoránka.

Příprava:

Přebrané bílé fazolky vypereme a dáme vařiti do horké vody. Po tříminutovém varu vodu scedíme a nalijeme na ně novou horkou vodu, Uvařené fazolky prolisujeme, zředíme zeleninovým vývarem, osolíme, zahustíme žlutou jíškou, přidáme na másle zrůžovělou cibulku a polévku dobře povaříme. Do uvařené polévky dáme rozetřený česnek a špetku majoránky. Místo prolisovaných fazolí můžeme dáti jen vodu, ve které se fazole vařily. Chceme-li připraviti k večeři fazolový salát, uvaříme fazole při obědě a scezenou z nich pak vodu přilijeme do polévky ať jsme uvařily jakoukoli. Každé polévce dodá voda z uvařených fazolí nejen lahodnou příchuť, ale i výživu. Jako vložku do fazolové polévky použijeme petrželový svítek nebo na másle osmažený chléb.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...