Přejít na obsah
redakce

Chlebová polévka

Recommended Posts

Přísady:

...

Příprava:

(také zvaná Soupe mitonnée.)Zatvrdlý chléb rozlámeme na kousky a namočíme do studené vody, pak se přileje trochu více vody, než-li je třeba polévky, pokrájí se všechna tvrdá zelenina, přidá se trochu kmínu a soli a vaří se tak dlouho, až je chléb úplně rozvařený a zelenina měkká. Cedníkem se polévka protlačí do jiného hrnku a je-li příliš hustá, přileje se trochu mléka. Potom přidá se kousek čerstvého másla, přisolí, je-li nutno, a nechá se ještě povařit. Na konec rozkloktá se vejcem nebo jen žloutkem ve smetaně rozmíchaným.

Autor:

Ludmila Barthová v r. 1909

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...