Přejít na obsah
redakce

Chřestová

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 25 deka chřestu - 3 deka mouky - 5 deka másla - 1 žloutek – 1/8 l mléka nebo smetany - tluč. květ - zelená petrželka a sůl - 1 l vody.

Příprava:

Chřestové výhonky u kořene okrojíme, od hlavičky dolů sloupneme a opereme. Hlavičky odkrojíme a v malém hrnečku ve vodě zvlášť uvaříme. Tvrdší části drobně rozkrájíme, povaříme a prolisujeme. Vodu z tvrdých části chřestu i z hlaviček zahustíme světlou jíškou, povaříme a dáme do ní prolisovaný chřest i hlavičky. Polévku okořeníme tlučeným květem, zelenou petrželkou a přilejeme do ní v mléce nebo smetaně umíchaný žloutek. Podáváme ji s některým polévkovým svítkem.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...