Přejít na obsah

Krupicová


redakce

Recommended Posts

Přísady:

...

Příprava:

V hrnku vaříme všechnu zeleninu až je úplně měkká; pak ji procedíme, a když se opět počne vařit, přidáme kousek másla, osolíme ji a zavaříme do ní půl koflíku krupice na I litr polévky. Za častého míchání, aby se nenadělaly chuchvalce, vaříme polévku asi čtvrt hodiny. Potom zakloktáme I vejce ve sladké smetaně a polévku tím zakloktáme. Je-li příliš hustá, rozředí se horkou vodou nebo mlékem. Před podáním dáme do ni hrstku sekané petžele zelené nebo pažitky.

Autor:

Ludmila Barthová v r. 1909

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...