Přejít na obsah

Krupovka francouzská


redakce

Recommended Posts

Přísady:

...

Příprava:

(Také zvaná Purée d\'orge.) Koflík větších krup uvaří se ve slané vodě do měkka, pak se k nim zamíchá kousek másla čerstvého a pilně se to asi 1/4 hodiny tře. Poté se na sítě prolisují, hustá polévka vleje se do hrnku, přidá se k ní sladké, dobré smetany, dle potřeby rozředí se zeleninovou vodou, přidá se ještě kousek másla, dle potřeby se přisolí, a před podáním zakloktá se žloutkem rozdělaným trochou smetany. Na stůl se podává v koflíku a dává se k ní na řízky nakrájený citron. - Kroupy vařte v kamenných nádobách, v železných nabudou nepěkné barvy. Másla musí se dáti dosti: na koflík krup 6-10 dkg.

Autor:

Ludmila Barthová v r. 1909

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...