Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: Půl růžice květáku - 3 deka másla - 2 deka mouky - 3 deka krupičky - tlučený mušk. květ - 1 žloutek – 1/8 l smetany - lžíce v soli naložených hub - 2 deka másla - 1 deko parmezánského sýra - zelená petrželka.

Příprava:

Očištěný teplou vodou opraný květák dáme do vařící vody připravené na polévku a ne příliš do měkka jej uvaříme. Uvařený květák dáme na mísu a do vody, ve které se vařil, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu a na másle s krupicí osmažené houby. Polévku zahustíme světlou jíškou a ještě povaříme. Po odstavení s plotny před podáváním přidáme ve smetaně umíchaný žloutek, zelenou petrželku, tlučený muškátový květ, strouhaný parm. sýr a na malé růžičky rozebraný květák.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 2,5k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.