Přejít na obsah

Květáková s krupicí


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: Půl růžice květáku - 3 deka másla - 2 deka mouky - 3 deka krupičky - tlučený mušk. květ - 1 žloutek – 1/8 l smetany - lžíce v soli naložených hub - 2 deka másla - 1 deko parmezánského sýra - zelená petrželka.

Příprava:

Očištěný teplou vodou opraný květák dáme do vařící vody připravené na polévku a ne příliš do měkka jej uvaříme. Uvařený květák dáme na mísu a do vody, ve které se vařil, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu a na másle s krupicí osmažené houby. Polévku zahustíme světlou jíškou a ještě povaříme. Po odstavení s plotny před podáváním přidáme ve smetaně umíchaný žloutek, zelenou petrželku, tlučený muškátový květ, strouhaný parm. sýr a na malé růžičky rozebraný květák.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...