Přejít na obsah

Květáková zasmažená


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: Malá růžice květáku - rajské jablíčko - 2 deka celeru a petržele - 3 deka másla - 3 deka mouky – 1/8 l sladké smetany nebo mléka - 1 žloutek.

Příprava:

Květák očistíme, v teplé vodě opereme a dáme uvařit do horké vody. Měkký prolisujeme a do vody, ve které se vařil, dáme vařit drobně rozkrájenou zeleninu. Změklou zeleninu prolisujeme, odvar zahustíme světlou jíškou, polévku necháme povařit a po odstavení s plotny vmícháme do ní v mléce nebo smetaně ušlehaný žloutek a květák. Místo mléka a žloutku můžeme zavařit do polévky třené nočky.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...