Odesláno Leden 31, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 5 deka ovesných vloček - 5 deka zeleniny - 5 deka květáku - 2 deka másla – 1/8 l sladké smetany - 1 žloutek - zelená petrželka - 8 deka másla a sůl. Příprava: Ovesné vločky uvaříme v litru vody s máslem a solí, prolisujeme, přidáme k drobně nakrájené zelenině, která ae v ½ 1 vody vařila. Polévku necháme povařit a před podáváním zamícháme do ní smetanu se žloutkem a zelenou petrželkou. Nebo místo smetany přidáme udušené ryzce nebo jiné čerstvé, na másle udušené houby nebo šťávu ze 2-3 syrových mrkviček. Když ji dáme batoleti podáváme ji procezenou bez hub a zelené petržele. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.