Přejít na obsah

Cigánské řezy


Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 20 deka mouky - 14 deka másla - 5 deka cukru - 2 žloutky - citronová kůra.

Příprava:

Na vál dáme mouku, ve které rozsekáme máslo, přidáme prose-tou cukrovou moučku, žloutky a citronovou kůru. Těsto rozválíme na dva úzké obdélníky a dáme na pomazané plechy. Když jsou poloupečené, pomažeme obdélníky nádivkou a dáme dopéci. N á d i v k a : 11 deka oloupaných, rozstrouhaných nebo umle-tých mandlí nebo lískových oříšků smícháme se 14 dkg cu-krové moučky, 2 bílky a 12 deka rozehřáté čokolády. Vše v hrnečku na plotně zahřejeme za stálého míchání a když nádivka vláknovitě stéká s vařečky, pomažeme jí na půl u-pečené obdélníky. Upečené krájíme na úhledné řezy.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...