Přejít na obsah
redakce

Cigánské řezy

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 20 deka mouky - 14 deka másla - 5 deka cukru - 2 žloutky - citronová kůra.

Příprava:

Na vál dáme mouku, ve které rozsekáme máslo, přidáme prose-tou cukrovou moučku, žloutky a citronovou kůru. Těsto rozválíme na dva úzké obdélníky a dáme na pomazané plechy. Když jsou poloupečené, pomažeme obdélníky nádivkou a dáme dopéci. N á d i v k a : 11 deka oloupaných, rozstrouhaných nebo umle-tých mandlí nebo lískových oříšků smícháme se 14 dkg cu-krové moučky, 2 bílky a 12 deka rozehřáté čokolády. Vše v hrnečku na plotně zahřejeme za stálého míchání a když nádivka vláknovitě stéká s vařečky, pomažeme jí na půl u-pečené obdélníky. Upečené krájíme na úhledné řezy.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...