Přejít na obsah

Pomerančové řezy


Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 38 deka mouky - 20 deka másla - 10 deka cukru - 4 žloutky - 1/2 cm vanilky - 2 pomeranče - 8 deka rybízové zavařeniny. M a n d 1 o v ý o k o 1 e k : 8 deka mandlí - 15 deka cukru 1/2 z většího bílku. O z d o b n ý r o s o 1 : 1 deko agaru·) - 20 deka cukru - 1/4 l vody - z 1/2 citronu šťáva.

Příprava:

Hladkou mouku a cukrovou moučku prosijeme, rozsekáme do ní máslo, tlučenou vanilku, zamícháme žloutky a vše zpracujeme v těsto, které necháme v chladnu ztuhnouti. Pak těsto rozválíme na 4 mm silné placky, z nich vykrájíme 8 cm široké a 40 cm dlouhé pásy, které položíme na máslem pomazaný, studený plech a při mírném ohni je upečeme v troubě do světle růžova. Kolem upečených pruhů položíme mandlový okolek, který jsme připra-vili z oloupaných, umletých a ještě v hmoždíři s 1/z bílkem utlu-čených mandlí a promíchali s prosívanou cukrovou moučkou, na cukrem poprášeném vále rozváleli na tenký váleček, který bílkem přilepíme na upečené těsto. Prostředky studených pruhů potřeme zavařeninou, na ni položíme oloupané, na tenká kolečka nakrájené pomeranče, zalijeme připraveným agarem a v chladnu necháme jej ztuhnouti. Agar zalijeme studenou vodou, necháme 1/z-1 hodinu stát, přidáme cukr, citronovou šťávu a v hrnečku na mírném ohni necháme vše rozvařit. Pak procedíme agar čis-tým plátýnkem a vlahým polijeme ovoce. Chceme-li mít agar růžový, vmícháme do něho 2 kapky neškodného bretonu. Když je agar ztuhlý, ostrým nožem nakrájíme 5 cm široké řezy, které dáme na plochou mísu. *) Agar používá se k přípravě jemných rosolů v cukrářství. Je to mořaká řasa která je sušena na horkých deskách kovových a lze ji obdržeti v podobě nestejných destiček nebo tyčinek. Rosol z agaru a cukru upravený je vkusnou ozdobou stavnostnějších pečiv: dortů, řezů, koláčů a j.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...