Přejít na obsah
redakce

Rýžové řezy

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1/2 l mléka - 20 deka rýže - sůl - 3 deka cukru - 2 deka másla - 2 vejce - citronová kůra - 5 deka cukru - 1 deko másla a 2 deka strouhanky na plech - 1 kg jablek - 8-10 deka cukru - 3 deka rozinek a kousek skořice.

Příprava:

V horké vodě opranou rýži uvaříme se solí, cukrem a máslem v mléce a dáme vystydnout. V míse rozetřeme zatím 2 žloutky s cukrem, ustrouhanou citronovou kůrou, přidáme rýži (může být rozemletá) a dáme na pomazaný, strouhankou vysypaný plech, pomažeme jablečnými povidly a dáme péci. Když je rýže upečena, rozetřeme na povidla sníh ušlehaný ze dvou bílků a 2 lžic cukru a dáme ještě na 5 minut do trouby, aby sníh zrůžověl. Pak krájíme na řezy a podáváme. J a b 1 e č n á p o v i d 1 a: Jablka omyjeme, otřeme, na struhadle rozstrouháme a dáme s cukrem dusit. Do udušených, studených přidáme rozinky a umletou skořici. Nebo jablka oloupáme, roz-krájíme, vnitřek vykrojíme (ze slupek a jadřinců můžeme uvařit chutný čaj) a s cukrem dusíme. Prvý způsob úpravy povidel je lepší, protože výživnější.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...