Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1/2 l mléka - 20 deka rýže - sůl - 3 deka cukru - 2 deka másla - 2 vejce - citronová kůra - 5 deka cukru - 1 deko másla a 2 deka strouhanky na plech - 1 kg jablek - 8-10 deka cukru - 3 deka rozinek a kousek skořice.

Příprava:

V horké vodě opranou rýži uvaříme se solí, cukrem a máslem v mléce a dáme vystydnout. V míse rozetřeme zatím 2 žloutky s cukrem, ustrouhanou citronovou kůrou, přidáme rýži (může být rozemletá) a dáme na pomazaný, strouhankou vysypaný plech, pomažeme jablečnými povidly a dáme péci. Když je rýže upečena, rozetřeme na povidla sníh ušlehaný ze dvou bílků a 2 lžic cukru a dáme ještě na 5 minut do trouby, aby sníh zrůžověl. Pak krájíme na řezy a podáváme. J a b 1 e č n á p o v i d 1 a: Jablka omyjeme, otřeme, na struhadle rozstrouháme a dáme s cukrem dusit. Do udušených, studených přidáme rozinky a umletou skořici. Nebo jablka oloupáme, roz-krájíme, vnitřek vykrojíme (ze slupek a jadřinců můžeme uvařit chutný čaj) a s cukrem dusíme. Prvý způsob úpravy povidel je lepší, protože výživnější.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 4,9k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.