Přejít na obsah
redakce

Ovocný suchar

Recommended Posts

Přísady:

Příprava pro 4 osoby: 14 deka cukru – 20 deka mouky – 3 vejce – 6 deka citronády – 10 deka lískových oříšků nebo mandlí – 6 lžic smetany – 10 deka rozinek – 10 deka fíků.

Příprava:

Práškový cukr prosijeme a mícháme s vejci půl hodiny. Fíky i rozinky čistě opereme a v utěrce osušíme. Fíky, citronádu a oloupané mandle nebo oříšky rozsekáme a s rozinkami (sultánkami) zamícháme do umíchaného cukru s vejci a posléze po lžicích smetanu a krupičkovou mouku. Z těsta na pomoučněném vále uděláme dlouhý poválek, dáme jej na máslem potřený plech nebo sucharovou formu, povrchu pomažeme bílkem a z v o l n a při mírném ohni v troubě upečeme do zlatova. Úplně prochladlý krájíme, nejlépe však až druhý den.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...