Přejít na obsah

Tyčinky Mars se vyrábějí z telecích žaludků


Recommended Posts

LONDÝN - Jedny z nejprodávanějších sladkostí přestaly být vhodné pro vegetariány. Výrobce tyčinek Mars, Twix nebo Snickers, společnost Masterfood, totiž oznámil, že při výrobě svých čokoládových výrobků začal používat přísady živočišného původu. Píše o tom server BBC. Mastefood oznámil využívání takzvaného syřidla z telecích žaludků v souvislosti se změnou dodavatele a z jeho strany se prý jedná o "principiální rozhodnutí." Na jeho prohlášení ale ihned reagovalo britské Vegetariánské sdružení, které tento krok výrobce sladkostí označilo za nepochopitelný...

Celý článek je na adrese zde.

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
  • 1 year later...
  • Odpovědi 3
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej autoři v tématu

Popular Posts

Ahoj Drahoši, to jaké syřidlo je použito v sýru najdeš ve složení na jeho obalu. V případě, že je složení v angličtině pak Calf Rennet znamená, že sýr obsahuje syřidlo z žaludků telátek, sýr vhod

LONDÝN - Jedny z nejprodávanějších sladkostí přestaly být vhodné pro vegetariány. Výrobce tyčinek Mars, Twix nebo Snickers, společnost Masterfood, totiž oznámil, že při výrobě svých čokoládových výrobků začal používat přísady živočišného původu. Píše o tom server BBC. Mastefood oznámil využívání takzvaného syřidla z telecích žaludků v souvislosti se změnou dodavatele a z jeho strany se prý jedná o "principiální rozhodnutí." Na jeho prohlášení ale ihned reagovalo britské Vegetariánské sdružení, které tento krok výrobce sladkostí označilo za nepochopitelný...

Celý článek je na adrese zde.

Problém je, že ta nešťastná syřidla se používají i při výrobě sýrů. Tedy alespoň těch tvrdých skoro určitě. :-( Nevím co s tím. Jak poznat, kdy byla použita syřidla živočišného původu a kdy ne?

Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
  • 4 weeks later...

Ahoj Drahoši,

to jaké syřidlo je použito v sýru najdeš ve složení na jeho obalu. V případě, že je složení v angličtině pak Calf Rennet znamená, že sýr obsahuje syřidlo z žaludků telátek, sýr vhodný pro vegetariány bývá naopak označen jako obsahující Bacterial rennet nebo jednoduše Suitable for vegetarians - vhodné pro vegetariány.

Užitečný seznam sýrů s odkazem na jejich složení zveřejnila na svých stránkách vegetariánská restaurace Beas Dhaba na adrese zde. Dovolil jsem si ho přiložit jako přílohu.

madeta-vyrobky3.doc

  • Like 1
Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...