Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1/21 mléka - 4 lžíce mouky - 2 lžíce přeškvařeného másla - půl malé cibulky - 1 lžíce citronové šťávy - lžíce suchých, hub - 2 žloutky - zelené petrželka - citronová kůra - 1 lžíce strouhanky na obalení - máslo nebo olej na pečení. Příprava: V mouce rozmícháme přeškvařené máslo, zavaříme do horkého mléka a na kraji plotny necháme za stálého míchání chvíli povařit. Pak vmícháme drobně rozkrájenou cibulku, zelenou petrželku, citronovou kůru, rozkrájené, uvařené, suché houby (nebo čerstvé houby dříve udušené), lžíci strouhanky a žloutky. Vše zamícháme a dáme prochladnout. Z vychladlého děláme lžící malé šišky, smáčíme je ve vajíčku (můžeme vajíčko zředit lžící vody), obalujeme v strouhance a opékáme do zlatova. Krokety podáváme s bramborovou kaší, nebo s některým salátem. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.