Přejít na obsah

Krokety


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1/21 mléka - 4 lžíce mouky - 2 lžíce přeškvařeného másla - půl malé cibulky - 1 lžíce citronové šťávy - lžíce suchých, hub - 2 žloutky - zelené petrželka - citronová kůra - 1 lžíce strouhanky na obalení - máslo nebo olej na pečení.

Příprava:

V mouce rozmícháme přeškvařené máslo, zavaříme do horkého mléka a na kraji plotny necháme za stálého míchání chvíli povařit. Pak vmícháme drobně rozkrájenou cibulku, zelenou petrželku, citronovou kůru, rozkrájené, uvařené, suché houby (nebo čerstvé houby dříve udušené), lžíci strouhanky a žloutky. Vše zamícháme a dáme prochladnout. Z vychladlého děláme lžící malé šišky, smáčíme je ve vajíčku (můžeme vajíčko zředit lžící vody), obalujeme v strouhance a opékáme do zlatova. Krokety podáváme s bramborovou kaší, nebo s některým salátem.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...