Přejít na obsah

Opečenky květákové


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1 růžice květáku - 1/4 l mléka - 12 deka strouhanky - 2 lžíce mouky - 2 vejce - 5 deka másla - 1 malá cibule - na špičku nože květu - zelená petrželka - sůl.

Příprava:

Prostředně velkou růžici květáku očistíme, v horké vodě opereme a dáme drobně rozkrájenou na máslo udusit. Udušený květák drobně rozkrájíme nebo rozemelem a smícháme se strouhankou, dříve syrovým, studeným mlékem navlhčenou, a moukou, vejcemi, na másle zrůžovělou cibulkou, tlučeným květem, zelenou petrželkou a solí. Z hmoty vykrajujeme lžící malé bochánky, které po obou stranách v oleji opékáme.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...