Odesláno Leden 25, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1 růžice květáku - 1/4 l mléka - 12 deka strouhanky - 2 lžíce mouky - 2 vejce - 5 deka másla - 1 malá cibule - na špičku nože květu - zelená petrželka - sůl. Příprava: Prostředně velkou růžici květáku očistíme, v horké vodě opereme a dáme drobně rozkrájenou na máslo udusit. Udušený květák drobně rozkrájíme nebo rozemelem a smícháme se strouhankou, dříve syrovým, studeným mlékem navlhčenou, a moukou, vejcemi, na másle zrůžovělou cibulkou, tlučeným květem, zelenou petrželkou a solí. Z hmoty vykrajujeme lžící malé bochánky, které po obou stranách v oleji opékáme. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.