Přejít na obsah

Řízky z jelenice


redakce

Recommended Posts

Přísady:

(lidově srnka nebo medvědice zvané houby.) Přípravy: Jelenice - mouka - vejce sůl - strouhanka - olej nebo máslo na smažení.

Příprava:

Jelenice očistíme, odstraníme šupiny s povrchu, a měkké strany se spodní strany klobouku, odřízneme nožičky (třeň), klobouk opereme ve studené vodě, rozřízneme podélmo na půl cm silné řízky, které smáčíme v mouce, osoleném vejci, strouhance a pak v oleji nebo másle opékáme. Řízky z jelenice jsou mnohem chutnější než z hřibu. Podávají se s bramborovou kaší a pod.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...