Přejít na obsah

Vaječné opečenky


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 4 vejce - 1/2 l mléka - 3 deka másla - 5 lžic mouky - malá cibulka - špetka pepře - vejce a strouhanka na obalení.

Příprava:

Vařící mléko osolíme, zahustíme moukou rozetřenou s přeškvařeným máslem a mícháme až je omáčka hustá, pak ji dáme vychladnout. Na tvrdo uvařená vejce oloupáme, žloutky sítem protlačíme, bílky jemně rozsekáme a vmícháme do zchladlého těsta, přidáme ustrouhanou cibuli a pepř a dobře zamícháme. Těsto lžící nabíráme, obalujeme v rozmíchaném vejci a strouhance a opékáme po obou stranách v másle neb oleji do růžova. Podáváme s bramborovým, hlávkovým nebo okurkovým salátem. Výtečné.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...