Přejít na obsah
redakce

Žampionová

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: Plný talířek žampionů - 3 deka másla zelená petrželka - 1/4 l smetany - 3 lžíce mouky - 1--2 žloutky - sůl.

Příprava:

Očištěné a rozkrájené žampiony dáme dusit na máslo a rozsekanou zelenou petrželku. Maloučko je podléváme vodou, aby se nepřipálily. Když houby změkly, zalijeme je 1/4--1/2 l vařící vody a zahustíme smetanou, ve které jsme rozkverlali žloutky a mouku; osolíme a necháme ještě povařit za občasného zamíchání.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Vytvořit...